20 Mart 2014 Perşembe

"Kokuyla Keşfet" Sunumları Başladı


Sağlık camiasının tüm paydaşlarının ortak çalışması olarak düzenlenen ''14 Mart Tıp Bayramı'' etkinliklerinde konuşan Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren, Zonguldak sağlık camiasında birliktelik anlayışını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. 

Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren başkanlığında düzenlenen  ''14 Mart Tıp Bayramı'' etkinlikleri, renkli isimlerin sunumları ve sağlık çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti. 
14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerini daha önce olmadığı şekilde kutlayarak Zonguldak sağlık camiasında birliktelik anlayışını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Eren, aslında aynı sektörün farklı oyuncularının birbirleri ile olan bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Eren, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu amaçla sağlık sektörünün tüm aktörlerini; Üniversite, Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve Tabip Odasını aynı amaç doğrultusunda bir araya getirdik. Buna ilaveten sağlık camiasının olmazsa olmazları sivil toplum örgütlerini de bu yapının içerisine dahil ettik.






 Kokuyla Keşfet
Sağlık Editörü ve "Kokuyla Keşfet" kitabının Yazarı Esra Öz, kokunun insanları ve markaları nasıl etkilediğini anlattı. Kokunun iletişimde ve ilişkiler üzerindeki etkisini vurgulayan Öz, kokunun insanların aşk hayatından, hastalıklara hatta yediğimiz yemeklere kadar çok büyük etkisinin olduğunu dile getirdi. Kokunun bazı hastalıkların ön belirtisi olurken, koku alamama hastalığı hakkında da bilgi veren Öz, “Yıllar boyu çok iyi bildiğiniz peynir, kahve gibi kokuları unutursanız Alzheimer, Parkinson riskine karşı tetkik yaptırın. Günümüzde artık nesnel ölçüm metotları ile koku duyusunun ölçümlerini de yapabiliyoruz” diye konuştu. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder